Lifeplanning? Wat is dat eigenlijk? En wat kan dat voor mij of voor ons betekenen?

Een nieuwe start, het deze keer anders gaan doen. Ja, deze keer ga ik echt doen wat ik werkelijk belangrijk en leuk vind!

Maar ja….. dat kan nu nog even niet omdat er nu eenmaal duizend redenen zijn waarom iets nu niet kan.

Iedereen denkt wel eens na over een kleine of grote verandering in zijn of haar leven. Veranderingen in de breedste zin van het woord. We hebben helaas zelf vaak de overtuiging dat zoiets nu nog niet kan, of dat het net niet past in ons huidige leven of dat je omgeving er waarschijnlijk wel iets van zal vinden. Sommigen doen er wel iets concreets mee maar helaas laten we de creativiteit en energie van verandering uiteindelijk te vaak aan haar lot over. Menselijkerwijs in onze maatschappij best logisch maar eeuwig zonde! Voor alles dat we doen wat energie kost in plaats van oplevert willen we toch iets inspirerends terug?

“Wat vind ik nu werkelijk belangrijk in mijn eigen leven?” is dan ook de wezenlijk meest belangrijke vraag, namelijk een vraag die antwoord zou moeten geven op wat onze eigen intrinsieke behoeftes en onze passie(s) zijn en een vraag die richting kan geven aan dat wat ons voedt met plezier en energie.
Die vraag alleen aan jezelf beantwoorden is niet makkelijk, en ik kan je daar als life planner bij helpen. Life planning geeft namelijk concreet richting aan die echte, diep gewortelde wensen.
Richting, zonder oordeel, en ik pretendeer dus geen psycholoog te zijn. Maar na 3 of 4 gesprekken eindigen we toch met resultaat. Een concreet plan voor een vervuld en waarschijnlijk gelukkiger leven! Bel me eens om daar verder over te praten. Met of zonder je partner. Een eerste stap naar een werkelijk vervuld leven is met dat telefoontje wellicht iets dichterbij gekomen. Een beetje tegenwind hoeft je richting niet te veranderen. En ook om alleen al te vragen of het iets voor jou is kan die eerste stap zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *